Boks, Genel

Boks Eldiveni Seçimi

BOKS ELDİVENİ

Boks eldiven modelleri farklı kullanım alanlarına sahiptir. Amaç, her iki dövüşçünün de yaralanmasını önlemektir. Kum torbası ile çalışırken kullanacağınız boks eldiveni ile, antrenmanda kullanacağınız boks eldiveni farklılık gösterir. Ayrıca dövüş sırasında kullanılan boks eldiveni de diğerlerine göre biraz daha farklıdır. Boks eldiveni ve dövüş eldivenleri de model olarak birbirinden ayrılır. Siz de kullanım alanınızı belirledikten sonra sayfamızdaki modellere göz atabilir, ürün açıklamalarından kendinize en uygun boks eldivenini seçebilirsiniz.

ANTRENMAN SEVİYEM AÇISINDAN HANGİ ELDİVEN TÜRÜ UYGUNDUR?

Yeni başlayanlar, rahat ve hava alan eldivenleri seçmelidir. Düzenli olarak boks yapanlar, yıpranmaya karşı dayanıklı eldivenleri tercih etmelidir. Müsabakalarda yer alan profesyonel boksörler ise mükemmel dayanıklılık ve koruma özelliği nedeniyle seçimini deri eldivenlerden yana yapmalıdır.

HANGİ BEDENİ SEÇMELİYİM?

Eldivenlerin bedeni, tüm dünyada boks eldivenleri için kullanılan İngiliz ölçü birimi “Ons”un kısaltması OZ ile ifade edilir. Oz birimi, boksörün vücut ağırlığı esas alınarak belirlenen eldiven ağırlığını ve koruma düzeyini temsil eder.

Eldiven ağırlığı: Kilonuz

– 6 Oz: < 45 kg

– 8 Oz: 45 – 65 kg

– 10 Oz: 65 – 78 kg

– 12 Oz: 78 – 90 kg

– 14 Oz: > 90kg

– 16 Oz: > 90 kg  daha yüksek düzeyde koruma için

KULLANIM ÖNERİLERİ

Boks eldivenleri için tasarlanan boks eldiveni içliği (boksör bandı) kullanmak eldiven içlerinin terin zararlı etkilerinden korunmasını sağlar. Kullanımı, giyilmesi ve çıkarılması çok kolaydır. Boks eldivenlerinin ömrünü uzatır. Boksör bantları, öncelikle eklemleri ve bilekleri korumak içindir. Bununla birlikte, eldivenlerinizin terden korunmasını da sağlar.

Yorum bırakın